Brieža frikadeļu zupa - vienkārša brieža gaļas zupas recepte. Garšos gan lieliem, gan maziem. Ar vienu bļodu nekad nepietiks!
SASTĀVDAĻAS
Sastāvdaļas:
300 g Savvaļas medījumi brieža maltā gaļa
1,5 l buljons
100 g baltmaize
100 ml piens
2-3 gab kartupeļi
2 gab burkāni
1 gab ola
2 gab marinēti gurķi
60 g Parmesan siers
*** oregano
*** ķiploks (1 daiviņa)
Produktu daudzums paredzēts 4-6 ēdājiem. Gatavošanas laiks ~ 40 min.
PAGATAVOŠANAS GAITA
Liek bļodā gaļu, olu, sarīvētu sieru un ķiploku, 1 tējk. kapāta oregano, 1/2 tējk. sāls un krietnu šķipsnu maltu piparu. Bļodas malā liek maizi un to pārlej ar pienu. Ļauj 5 min maizei izmirkt.
Pēc tam masu kārtīgi samīca un sablendē ar kāta blendera palīdzību. Saveļ nelielas frikadelītes. Katlā uzkarsē buljonu. Burkānus un kartupeļus notīra un sagriež gabaliņos. Liek dārzeņus buljonā un vāra mīkstus.
Tad liek zupā frikadeles un vāra vēl aptuveni 10 minūtes. Pasniedzot katrā šķīvī ieber ēdamkaroti marinēta gurķa ripiņu. Klāt piedāvā krējumu un sakapātus zaļumus.
PADOMI
Frikadeļu zupa ir labs risinājums, ja paliek atgriezumi vai pārpalikumi no cita gaļas ēdiena- noderēs jebkurš griezums, vien atkaulojiet un samaliet.
Frikadeļu zupa ir labs risinājums, ja paliek atgriezumi vai pārpalikumi no cita gaļas ēdiena- noderēs jebkurš griezums, vien atkaulojiet un samaliet.
Frikadeles var pagatavot un sasaldēt, lai citudien zupu varētu pagatavot pavisam ātri. Sagatavotas frikadeles liek uz dēlīša vienā kārtā un sasaldē. Kad sasalušas, ar lāpstiņu norauš no dēlīša maisiņā un liek atpakaļ saldētavā. Kad gatavo zupu, ber katlā pa taisno no saldētavas, atkausēšana nav nepieciešama, vien vārīšanās laiks būs ilgāks.
Comments