top of page

BRIEŽA FRIKADEĻU ZUPA


Brieža gulašzupa
Brieža frikadeļu zupa

Brieža frikadeļu zupa - vienkārša brieža gaļas zupas recepte. Garšos gan lieliem, gan maziem. Ar vienu bļodu nekad nepietiks!


SASTĀVDAĻAS
Brieža gulašzupa | Sastāvdaļas
Brieža frikadeļu zupa | Sastāvdaļas

Sastāvdaļas:


300 g Savvaļas medījumi brieža maltā gaļa

1,5 l buljons

100 g baltmaize

100 ml piens

2-3 gab kartupeļi

2 gab burkāni

1 gab ola

2 gab marinēti gurķi

60 g Parmesan siers

*** oregano

*** ķiploks (1 daiviņa)


Produktu daudzums paredzēts 4-6 ēdājiem. Gatavošanas laiks ~ 40 min.


PAGATAVOŠANAS GAITA
Brieža gulašzupa | Pagatavošanas gaita
Brieža frikadeļu zupa | Pagatavošanas gaita

Liek bļodā gaļu, olu, sarīvētu sieru un ķiploku, 1 tējk. kapāta oregano, 1/2 tējk. sāls un krietnu šķipsnu maltu piparu. Bļodas malā liek maizi un to pārlej ar pienu. Ļauj 5 min maizei izmirkt.


Brieža gulašzupa | Pagatavošanas gaita
Brieža frikadeļu zupa | Pagatavošanas gaita

Pēc tam masu kārtīgi samīca un sablendē ar kāta blendera palīdzību. Saveļ nelielas frikadelītes. Katlā uzkarsē buljonu. Burkānus un kartupeļus notīra un sagriež gabaliņos. Liek dārzeņus buljonā un vāra mīkstus.


Brieža gulašzupa | Pagatavošanas gaita
Brieža frikadeļu zupa | Pagatavošanas gaita

Tad liek zupā frikadeles un vāra vēl aptuveni 10 minūtes. Pasniedzot katrā šķīvī ieber ēdamkaroti marinēta gurķa ripiņu. Klāt piedāvā krējumu un sakapātus zaļumus.


PADOMI
Brieža gulašzupa | Padomi
Brieža frikadeļu zupa | Padomi
  • Frikadeļu zupa ir labs risinājums, ja paliek atgriezumi vai pārpalikumi no cita gaļas ēdiena- noderēs jebkurš griezums, vien atkaulojiet un samaliet.

  • Frikadeļu zupa ir labs risinājums, ja paliek atgriezumi vai pārpalikumi no cita gaļas ēdiena- noderēs jebkurš griezums, vien atkaulojiet un samaliet.

  • Frikadeles var pagatavot un sasaldēt, lai citudien zupu varētu pagatavot pavisam ātri. Sagatavotas frikadeles liek uz dēlīša vienā kārtā un sasaldē. Kad sasalušas, ar lāpstiņu norauš no dēlīša maisiņā un liek atpakaļ saldētavā. Kad gatavo zupu, ber katlā pa taisno no saldētavas, atkausēšana nav nepieciešama, vien vārīšanās laiks būs ilgāks.


96 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page