top of page

BRIEŽA GAĻAS ŠAŠLIKS


Brieža gaļas šašliks
Brieža gaļas šašliks

Brieža gaļas šašliks #briežagaļasšašliks Piedāvājam garšīgu un citādāku veidu, kā iemarinēt un uz oglēm uzcept brieža gaļas šašliku. Šoreiz izmantojam brieža šķiņķa gabalu, bet šī marināde noteikti labi darbosies arī jebkuram citam gaļas gabalam.

Gaļas cepšanas laiks ir mainīga lieta: atkarīgs gan no konkrētā gaļas gabala un griezuma, gan no ēdāju gaumes - tieši kā steikam. Citam garšos rozīga gaļa, citam kārtīgi izcepts gabals.


SASTĀVDAĻAS
Brieža gaļas šašlika sastāvdaļas
Brieža gaļas šašlika sastāvdaļas

900 g Savvaļas medījumi brieža šķiņķis

1 gab laims

150 g medus

60 ml balzāmetiķis

90 ml sojas mērce

300 ml sarkanvīns

2 gab ķiploka daiviņas

8 ēdk. olīveļļa

1tējk. sāls

2-3 zariņi timiāns

malti pipari


PAGATAVOŠANAS GAITA
Sagatavo brieža gaļu
Brieža gaļas šašlika pagatavošanas gaita

Gaļu atbrīvo no cīpslām un plēvēm. To sagriež aptuveni 3 cm kubiņos. Sagatavo marinādi - sajauc vīnu, 3 ēdk. laima sulu, 1 tējk. rīvētu laima mizīņu, sojas mērci, sagrieztu ķiploku, timiānu, 1 tējk. sāls un šķipsnu piparu. Iemērc gaļu, kārtīgi samaisa un astāj uz nakti ledusskapī.

Sagatavo grilēšanai dārzeņus
Brieža gaļas šašlika pagatavošanas gaita

Ja ir vēlēšanās, sagatavo dažādus dārzeņus grilēšanai pa vidu šašlika gaļas gabaliņiem. Labi noderēs paprika, sīpoli, ķiršu tomāti, cukini. Tos sagriež līdzīga izmēra gabalos.


Iekurina ogles
Brieža gaļas šašlika pagatavošanas gaita

Kamēr iekuras ogles, pagatavo glazūru. Liek pannā balzāmetiķi, medu un 10 ēdk. no marinādes. Visu uzkarsē un pavāra 3-4 minūtes. Noņem no uguns, ļauj atdzist un iejauc 6-8 ēdk. olīveļļas.


Brieža gaļu un dārzeņus saver uz iesmiem
Brieža gaļas šašlika pagatavošanas gaita

Gaļu pārmaiņus ar dārzeņiem saver uz iesma un rūpīgi nolako ar glazūru. Cep mērenā karstumā 10-15 minūtes, vēl palaikam apsmērējot ar glazūru. Pāri palikušo glazūru izmanto kā mērci.


PADOMI
Brieža gaļas šašliks
Brieža gaļas šašlika pagatavošanas padomi
  • Kad gatavo glazūru, uz pannas tā šķitīs šķidra, bet atdziestot sabiezēs un labi sajauksies ar eļļu.

  • Eļļa ir nepieciešama, lai gaļa cepoties no ārpuses nekļūtu sausa un cieta.

  • Kamēr gaļa cepas, iespējams pagatavot salātus. Gurķus ar kartupeļu nazīti sagriež garās strēmelēs. Iztīra avokado un sagriež daivās. Sašķēlē svaigus sparģeļus. Mērcei sajauc laima sulu, sāli un cukuru. Visu sajauc un kā rozīnīti beigās pieliek zaķkāpostu ziediņus.

1,352 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page