Brieža gaļas šašliks #briežagaļasšašliks Piedāvājam garšīgu un citādāku veidu, kā iemarinēt un uz oglēm uzcept brieža gaļas šašliku. Šoreiz izmantojam brieža šķiņķa gabalu, bet šī marināde noteikti labi darbosies arī jebkuram citam gaļas gabalam.
Gaļas cepšanas laiks ir mainīga lieta: atkarīgs gan no konkrētā gaļas gabala un griezuma, gan no ēdāju gaumes - tieši kā steikam. Citam garšos rozīga gaļa, citam kārtīgi izcepts gabals.
SASTĀVDAĻAS
900 g Savvaļas medījumi brieža šķiņķis
1 gab laims
150 g medus
60 ml balzāmetiķis
90 ml sojas mērce
300 ml sarkanvīns
2 gab ķiploka daiviņas
8 ēdk. olīveļļa
1tējk. sāls
2-3 zariņi timiāns
malti pipari
PAGATAVOŠANAS GAITA
Gaļu atbrīvo no cīpslām un plēvēm. To sagriež aptuveni 3 cm kubiņos. Sagatavo marinādi - sajauc vīnu, 3 ēdk. laima sulu, 1 tējk. rīvētu laima mizīņu, sojas mērci, sagrieztu ķiploku, timiānu, 1 tējk. sāls un šķipsnu piparu. Iemērc gaļu, kārtīgi samaisa un astāj uz nakti ledusskapī.
Ja ir vēlēšanās, sagatavo dažādus dārzeņus grilēšanai pa vidu šašlika gaļas gabaliņiem. Labi noderēs paprika, sīpoli, ķiršu tomāti, cukini. Tos sagriež līdzīga izmēra gabalos.
Kamēr iekuras ogles, pagatavo glazūru. Liek pannā balzāmetiķi, medu un 10 ēdk. no marinādes. Visu uzkarsē un pavāra 3-4 minūtes. Noņem no uguns, ļauj atdzist un iejauc 6-8 ēdk. olīveļļas.
Gaļu pārmaiņus ar dārzeņiem saver uz iesma un rūpīgi nolako ar glazūru. Cep mērenā karstumā 10-15 minūtes, vēl palaikam apsmērējot ar glazūru. Pāri palikušo glazūru izmanto kā mērci.
PADOMI
Kad gatavo glazūru, uz pannas tā šķitīs šķidra, bet atdziestot sabiezēs un labi sajauksies ar eļļu.
Eļļa ir nepieciešama, lai gaļa cepoties no ārpuses nekļūtu sausa un cieta.
Kamēr gaļa cepas, iespējams pagatavot salātus. Gurķus ar kartupeļu nazīti sagriež garās strēmelēs. Iztīra avokado un sagriež daivās. Sašķēlē svaigus sparģeļus. Mērcei sajauc laima sulu, sāli un cukuru. Visu sajauc un kā rozīnīti beigās pieliek zaķkāpostu ziediņus.
Comments